KOSGEB kredi veya hibelerinden yararlanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen eğitimleri tamamlaması gerektiğini sizlere söylemiştik. KOSGEB üzerinden e-ticaret desteği alan kişilerin de bu 32 saatlik eğitimi tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında, KOSGEB’den hibe veya kredi almak isteyen kişilerin kuracakları iş yeri hakkında bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. KOSGEB iş planı hazırlarken sizlere KOSGEB eğitimleri sırasında verilen bilgileri kullanmanız ve bunlara yönelik bir iş planı hazırlamanız KOSGEB desteği almanızı kolaylaştıracaktır. KOSGEB iş planınızı hazırladıktan sonra bu planı KOSGEB’e teslim etmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız iş planı KOSGEB’de çalışan uzmanlar tarafından incelenecektir. Bu inceleme sonrasında KOSGEB sizlere ilgili iş planının onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgi verecektir. İş planınızı hazırlarken, öncelikle KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birine yönelik iş planı hazırlamanız oldukça önemlidir. Bu iş planının onaylanma aşaması daha kolay olacaktır. KOSGEB iş planınız, KOSGEB’in desteklemediği bir iş kolunda ise iş planınız reddedilecektir.
KOSGEB Destekleri Nelerdir?
KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır yazımızın üst bölümlerinde destekler ve bu desteklerin nasıl alınacağı hakkında bilgiler verdik. Şimdi gelelim Destekler konusuna. Yazımızın bu bölümünde sizlere KOSGEB’in hangi sektörler için ne kadar destek sağladığını sizlerle paylaşacağız.
Destek
Tutar
Kuruluş Masrafları Gerçek Kişiler için: 5000 Tl
Sermaye şirketleri için: 10000 Tl
Makine, teçhizat ve yazılım destekleri Düşük- orta teknoloji seviyesi: 100.000 Tl
Orta yüksek teknoloji seviyesi: 200000 Tl
Yüksek teknoloji seviyesi: 300000 Tl
Mentörlük desteği 10.000 TL
Performans Desteği Prim dönemine göre değişir
Sertifika Desteği 5000 TL
Desteklenen sektörler :
https://www.kosgeb.gov.tr/Content/Uploa ... torler.pdfKOSGEB e-ticaret desteği veren bir kurumdur. KOSGEB’in e-ticaret desteği verdiğini KOSGEB desteklenen sektörler bölümünden öğrenebilirsiniz. Burada hangi sektörlere hibe veya kredi verildiğini indirerek tek tek inceleyebileceğiniz gibi Nace kodları üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. E-ticaret Nace kodu 47.91.14’tür ve Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret olarak geçmektedir. Sizler de KOSGEB Desteklenen sektörler bölümünden 47.91.14 Nace kodunu sorgulayabilir ve buradan sektör adını ve Nace tipini görebilirsiniz.