Sistem saati: 28 Nis 2024, 16:44

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]




 1 sayfadan 1. sayfa [ 5 ileti ] 
 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: iFiSTANBUL BAŞLADI
İletiTarih: 21 Şub 2011, 09:55 

Kayıt: 17 Ağu 2010, 03:39
İleti: 181
!f İstanbul Nedir?


Türkiyede bağımsız sinemanın ilk ve tek adresi olan !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, on yıldır 70.000 kişilik izleyici kitlesiyle kültür sanat camiasının yakından takip ettiği, dünyanın her yanından farklı bakışları sinemaseverlerle buluşturan ve düzenlediği partiler, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle programını zenginleştiren bir oluşum.
Her yıl İstanbul 'da ve Ankara'da AFM Sinemalar'nda şubat ayında izleyicisiyle buluşan festival, filmleri farklı ve güncel bölümler altında toplayarak izleyicisine ulaştırıyor.
Türkiye'den Kısalar bölümüyle yüzlerce genci bir araya getiren !f İstanbul , $15.000 ödüllü uluslararası yarışması !f Inspired / Keş!f ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen 8 filmi ve genç sinema profesyonellerini davet ederek İstanbul 'u yenilikçi sinemanın dünya merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor...


Bilet Fiyatları

Her sene olduğu gibi seans başlangıç saatinden sonra geç kalanlar içeri alınmayacaktır. Anlayışınıza teşekkür ederiz.
İstanbul

Hafta içi Gündüz Gösterimleri: 7 TL,
Tam: 13 TL (Hafta içi 19.00 seansı ve sonrası ve hafta sonu),
Öğrenci: 10 TL** (Hafta içi 19.00 seansı ve sonrası ve hafta sonu),
Türk Filmleri: 7 TL,
Film Forward Gösterimleri: 7 TL,
Retrospektif Gösterimleri: 7 TL,
21.30 - 22.00 Seansları: 16 TL
Zare ve Utopia Canlı Performanslar: 20 TL
* Kısa film gösterimlerimiz ücretsizdir.

5-7 şubat arası ön satışlar %10 indirim ile Mybilet'te.
Biletlerinizi 8 Şubat'tan itibaren kredi kartı noktalarından veya mybilet'ten; 12 Şubat'tan itibaren festival gişelerinden ve aşağıda detaylı bulunan mağazalardan satın alabilir ve internet üzerinden aldığınız biletleri teslim alabilirsiniz.
17 Şubat'a kadar İstinyepark ve Maçka Cinebonus G-mall da kredi kartı kiosklarından satış yapılacaktır.

Nakit / Kredi Kartı İstanbul
AFM Budak Caddebostan, AFM Fitaş, AFM İstinye Park, Cinebonus Maçka G-Mall (Gösterim Günleri), Gloria Jean's Tünel İstiklal Cad., Gloria Jean's Suadiye, Gloria Jean's Harbiye, Gloria Jean's Bahçeşehir

Kredi Kartı İstanbul
AFM Akmerkez, AFM Atirus, AFM Atlantis Kurtköy, AFM Beylikdüzü Migros, AFM Budak Caddebostan, AFM Fitaş, AFM Forum İstanbul, AFM Maltepe Carrefour Park, AFM Mohini, AFM Pendorya, AFM Ümraniye Carrefour, Airport Cinemas Sineması, Cinemarine 212 AVM, Cinemax Bahçeşehir Sinemaları, Cinetech Torium Sineması, Coşkun Sabah Sinemaları Akvaryum Avm, Turkuazzo
* gnçtrkcll'lilere ÖZEL! gnctrkcll'lilere festival boyunca, gösterim olan sinema gişelerinden hafta içi gündüz tüm seanslarda ikinci bilet bedava! Kampanyadan, geçerli kulüp şifresi olan gnçtrkcll'liler, hafta içi saat 19:00 öncesi seanslarında yararlanabilir. Geçerli gnctrkcll şifresi almak için SFR1 yazıp 2222'ye gönderilmesi gerekir. Alınan şifreler 5 gün içinde kullanılmalıdır. Bedava biletler aynı film ve seans için geçerlidir. gnctrkcll indiriminden sadece gösterim olan sinema gişelerinden faydalanılabilecektir. Detaylar http://www.gnctrkcll.com'da.
gnçtrkcll indiriminden sadece gösterim olan sinema gişelerinden faydalanılabilecektir.
**Akşam 21.30-22.00 seanslarında öğrenci indirimi geçerli değildir.
***gnçtrkcll'liler kampanya dahilinde festival boyunca aynı telefon numarası ile 20 adet bilete kadar satın alabilir. Böylece 1 alana 1 bedava kampanyası sayesinde toplam 40 bilete kadar hak kazanabilirler.
Her sene olduğu gibi seans başlangıç saatinden sonra geç kalanlar içeri alınmayacaktır. Anlayışınıza teşekkür ederiz.


En son Forumcu tarafından, 21 Şub 2011, 10:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Çevrimdışı
 Profile bak Özel mesaj gönder  
 
 İleti başlığı: Re: iFiSTANBUL BAŞLADI
İletiTarih: 21 Şub 2011, 09:56 

Kayıt: 17 Ağu 2010, 03:39
İleti: 181
Etkinlikler


Yurttaş !f

17 February 2011 - 27 February 2011 (15:00 - 19:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
1999'da Seattle'da geleneksel medya yayınlarına karşı gelip Dünya Ticaret Örgütü'nün toplantısını protesto eden aktivistlerden 2009'da İran seçim sonuçlarının Twitter'dan attığı çığlıklara uzanan alternatif medya hareketi artık cebimizde, bir tuşa basmak kadar reflekslerimizde. !f katılımcı girişimlerinin 10. senesinde bağımsız filmlerin bağımsız seyircileri koltuğundan kalkıyor, kamerayı ellerine geçiriyor, kendi festival hikayelerini yaratıyor. Sizin hikayenizi bizden, bizim hikayemizi de sizden duymak, bakmak, paylaşmak ve geliştirebilmek adına Yurttaş !f, Festival Merkezi'nde kurulacak köşesinde seyirci olmakla yetinemeyen !f'çileri bekliyor…

Sinemanın Geleceği- Bir !f Köşesi

17 February 2011 - 27 February 2011 (15:00 - 19:00)
Festival Merkezi Ana Salon
Sinema değişiyor. Yakın gelecekte sinema ‘doksan dakika oturup izleriz’ diye özetleyebileceğimiz birşey olmayacak. Artık, bir solukta değil, durdurarak, geri alarak, başka platformlarda takip ederek, anlatıda kendi yolumuzu seçerek dokunuyoruz sinemaya. Değişimin farkındayız, sizin de dokunup değiştirebileceğiniz filmlerle, değişimin parçası oluyoruz. Festival merkezimize yerleştirdiğimiz bilgisayarlardan Kanadalı National Film Board’un ve Submarine Interactive’in yapımlarından Out My Window – Highrise, Capturing Reality, Water Life, Crash Course, This Land ve Collapsus’u istediğiniz şekilde kurgulamak ve deneyimlemek size kalıyor.

4 Bölümde Utopya : Sam Green ve Dave Cerf ile Canlı Bir Belgesel

18 February 2011 - 18 February 2011 (19:30 - 21:00)
AFM Fitaş Salon 4
Dil : İngilizce (Türkçe atyazılı) Katılımcılar : Sam Green, Dave Cerf, The Quavers (T. Griffin, Catherine McRae, Dennis Cronin ) Türkiye’de ilk defa yeni yeni gelişen bir ‘canlı sinema’ örneği izleyeceğiz. Tarih boyunca insanlar geleceğin neler getirebileceği ile ilgili rüyalar ve fantastik fikirler ürettiler. Bugün ise gelecek bir vaatten çok bir tehdit, çözülemeyecek bir sorunlar yumağıymış gibi duruyor. Dört Bölümde Ütopya sinemanın birlikte yaşanan bir tecrübe olması özelliğinden feyz alarak ütopya dürtüsünü mercek altına alıyor. Bu ‘canlı’ belgeselde yönetmen Sam Green müzisyenler eşliğinde imgeler ve performans ile çarpıcı bir hikaye anlatıyor. Bu film, bu şekliyle yalnızca bir defa izlenecek- ve bu yaratımda sizin katılımınız belirleyici. Film izlendikçe ve işitildikçe kendi kendini doğuracak, aynen müzik gibi, canlı ve taptaze.

Bir Film Nasıl Tasarlanır: Serdar Yılmaz ile Sanat Yönetmenliği Atölyesi

19 February 2011 - 19 February 2011 (15:00 - 18:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Dil : Türkçe Uzun yıllar belgesellere ve filmlere sanat yönetmenliği yapan, deneysel filmler, video yerleştirmeleri üzerine çalışan ve akademik sanat eğitmenliğine devam eden Serdar Yılmaz, sinemanın mutfağına burnunu sokmak isteyenler için yapım tasarımı, sanat yönetimi, matte painting, aksesuar yapımı, bütçelendirme gibi konuları 20 kadar film ile örneklendirerek anlatacak. Katılımın 60 kişi ile sınırlandığı bu atölyede, bir filmin senaryodan sonra başlayan ve kurguya kadar devam eden görsel tasarım ve çekim aşamasındaki ilerleyişi, çizimlerle, görsellerle, fragmanlarla karşılıklı tartışma ortamında meraklısına... Yerini almak isteyenlerin ece@ifistanbul’a başvurmalı gerekli.

Canlandıranlar Yetenek Kampı Gösterimi ve Yönetmenlerle Söyleşi

20 February 2011 - 20 February 2011 (15:00 - 16:30)
Festival Merkezi - Ana Salon
Dil : Türkçe Katılımcılar İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Programı Öğretim Görevlisi Berat İlk, Proje Sahipleri İdil Ar, Nurbanu Asena, M. Melis Bilgin, Işık Dikmen, Dilara Polat Canlandıranlar Yetenek Kampı harıl harıl çalıştı, beş genç yönetmenin İstanbul konulu kısa canlandırma filmleri izleyiciyle buluşmaya hazır hale geldi. Biz de hem Canlandıranlar Yetenek Kampı Projesi’ni hayata geçiren Berat İlk’i hem de filmlerin yaratıcılarını konuk ediyoruz. Hep birlikte fimleri izledikten sonra bağımsız canlandırma sineması üzerine sohbet edeceğiz. Eğer ‘Ben de yapmak isterim’ diyenlerdenseniz sizi canlandırma atölyesine de bekleriz.

İnsan ve Nesne Canlandırma Atölyesi

20 February 2011 - 20 February 2011 (17:00 - 19:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Atölyeyi Gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Programı Eğitim Görevlisi Berat İlk Dil : Türkçe Canlandırma sineması kahramanı olmak için ne gerekir? Çantanızdaki kalem, silgi ya da hatta siz kendiniz bir canlandırma filmi karakteri olabilirsiniz. Tek ihtiyacınız biraz teknik bilgi ve pratik. Akademisyenliğin yanı sıra canlandırma alanında önemli projelere liderlik eden Berat İlk, !f kapsamında vereceği bu atölyede hem canlandırma tarihi ve prensipleri hakkında genel bilgi verecek hem de katılımcıların insan ve nesne canlandırma tekniğinde pratik yapmalarına yardım edecek. Farklı teknikler ile yapılmış filmlerden örneklerin de gösterileceği atölyede ortaya çıkan canlandırmaları !f Blog’dan paylaşıyor olacağız. 25 kişilik atölye katılımcılarından olmak istiyorsanız ece@ifistanbul.com adresinden Ece Bulut’a mail atabilirsiniz.

Kadınlar Kahramandır:Yumuşak Bakan Bir Etkinlik

21 February 2011 - 21 February 2011 (19:00 - 21:00)
Festival Merkezi - Arka Salon
Dil : Türkçe Yaptıklarına hayran kaldığımız pek çok kadın tanıyoruz. Dünyanın pek çok yerinde kadınların sessiz sakin inanılmaz işler yaptığını biliyoruz. Bizler için ilham, başkaları için korku kaynağı olabiliyorlar. Bu yıl, biz Kadınlar Kahramandır filmini izlerken Pınar Selek, mesela, Türkiye’den çok uzaktaydı, dönebilecek mi hiç birimiz bilmiyorduk. Bu katalog matbaaya giderken, 9 Şubat’taki duruşmayı bekliyoruz. Öyle çıktı işte bu gece ortaya. Film gösteriminin ardına Esmeray eklendi, Kardeş Türküler’in ve BGST’nin kadınları eklendi. Performans, küçük bir konser ve muhabbet diyelim şimdilik. ‘Gözümü yumup mutsuz olmamak için, gözlerimi açıp acı çekiyorum,’ diyen Pınar’ın yumuşak bakışları ilhamımız. Duruşmadan çıkan karara göre, bu ya bir kutlama geçesi, ya da ‘şimdi ne yapıyoruz?’ gecesi olacak. Etkinlikten önce, Kadınlar Kahramandır filminin gösteriminde buluşalım.

Geçiş Sürecinde 1.0 Film Gösterimi ve Söyleşi

22 February 2011 - 22 February 2011 (15:00 - 17:00)
Festival Merkezi-Arka Salon
Fosil yakıtlara bağımlılıktan, bunların daha sürdürülebilir alternatiflerine "geçiş" için ilham verici proje ve uygulamaları konu eden Geçiş Sürecinde 1.0 filmi, hepimize yeni fikirler vermesi için ücretsiz bir gösterimle festival merkezinde. Sonrasında, niyeti ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmak olan Buğday derneğinden İletişim Direktörü ve Türkiye’de bisiklet kültürününü benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu Sözcüsü Gizem Altın Nance ile film ve sürdürülebilir yaşam üzerine konuşuyoruz.

Alejandro Jodorowsky Konuşuyor

22 February 2011 - 22 February 2011 (19:30 - 21:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Dil : Fransızca (Türkçe Simultane Tercüme) Zamanımızın büyük vizyonerlerinden biri olan ünlü yönetmen Jodorowsky, mistisizm ve sürrealizmi birleştiren kült avangard filmlerin yaratıcısı. Yönetmenin 1989 yapımı Santa Sangre filmi Türkiye’de ilk defa !f 2011’de gösterilecek. Filmleri için ‘Ruhun gizli odalarının kapılarını açık bırakan yapıtlar’ tanımlaması yapılan Jodorowsky’e 2012: Değişim Zamanı filmiyle de bağlantılı olarak sinema hakkında mı maneviyat hakkında mı konuşmak istersiniz diye sorduğumuzda, ‘Benim için sinema ve ruh aynı şey.’ dedi. Yaşadığı Paris’te yaptığı konuşmaları dinleyebilmek için yüzlerce kişinin kuyrukta beklediği Jodorowsky’i Istanbul’da ağırlamak büyük bir heyecan.

Galata Gezegeni : İstanbul'da Bir Köprü / Film Gösterimi ve İzleyici Odaklı Medyalar Arası Belgesel Sunumu

23 February 2011 - 23 February 2011 (15:00 - 17:30)
Festival Merkezi - Ana Salon
Dil : İngilizce (Türkçe Simultane Tercüme) Planet Galata, Berlin’li sanatçı Florian Thalhofer ve Berke Bas’ın Galata Köprüsü’ndeki insanların günlük hayatları ve dertleri ile ilgili belgesel yapımı. Ancak bilinen tekdüze belgesellerden değil, ya da sadece tek düze bir belgesel değil. Korsakow yazılımı ile izleyicinin ana karakteri belirleyip hikayeyi istediği kurguda tekrar yaratabileceği bir interaktif film. Önce filmin doğrusal kurgulanmış halini izledikten sonra Florian ve Berke’nin eşliğinde Planet Galata’yı hep birlikte tekrar yaratacağız. Galata Gezegeni, Sinemanın Geleceği etkinliklerinin önemli bir ayağı.Giriş Ücreti: 10 TL

Mars'tan Dünya'ya : Geoff Marslett ile Mavi Kutulu Bir Animasyon Atölyesi

24 February 2011 - 24 February 2011 (17:30 - 19:00)
Dirty Cheap Creative Stüdyosu: Çatma Mektep Sokak No:7 Depo: 2 Tepebaşı / Beyoğlu
Dil : İngilizce (Türkçe Ardıl Tercüme) Meraklısına mutfak turlarından biri daha. ‘MARS’ filminin yaratıcısı Geoff Marslett ile, filmde kullanılan teknikleri kullanmak ve benzer görüntüleri yaratmak için geleneksel animasyon tekniklerini rotoskop ve 3D görüntüleme ile birleştirecek ve göstermek istediğiniz gibi bir dünyayı (ya da başka bir yeri) yaratacaksınız. 90 dakika süren çalışma için katılımcı sayısı 20, erken davranın! Başvurular için ece@ifistanbul.com’dan Ece Bulut’a ulaşmanız gerekli. Film gösteriminden sonra AFM Fitaş çıkışında, sizi Dirty Cheap Creative stüdyosuna götürmek için rehberlerimiz bekliyor olacak

Burlesque: Dans Atölyesi

25 February 2011 - 25 February 2011 (15:00 - 18:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Dil : Türkçe Siz nasıl seksi oluyorsunuz? Biz bu sene dantel jartiyerler, saten korseler, tüyler otrişler, yan bakışlar, çapkın gülümsemeler, zarif hareketler ve burlesque ile daha seksiyiz. Sadece anlattığımızda bile çekici geldiyse, modern danstan baleye ve kabereye kadar uzanan kendi dans geçmişini, burlesque ile buluşturup 3 saat içerisinde sizden, tüyler ve işveli salınımlarla seksi bir burlesque dansçısı yaratması için Umut Surel ile cilveleşmeye davet ediyoruz.

Drag King Atölyesi: Bir Erkeklik Deneyimi

25 February 2011 - 25 February 2011 (15:00 - 19:00)
Tütün Deposu: Lüleci Hendek Caddesi Koltukçular Çıkmazı No.1 Tophane
Atölyeyi Gerçekleştiren: Milen Nae Dil : Türkçe Toplumsal cinsiyet rolleri üzerine bir oyun, paylaşım ve beden atölyesi. Toplumun yarattığı ‘kadınlık’ çerçevelerine zaman zaman uyuyor ve zaman zaman isyan ediyoruz. Kostüm ve beden dili üzerinden kurguladığımız cinsiyetimizi bozmak, bizi özgürleştirir mi? İçinizden çıkan bir Al Pacino mu olurdu yoksa bir Prince mi? Belki de yan komşunuz Mahmut bey... 4 saatlik bir atölye dahilinde, cinsiyete dair deneyimlerimizi konuşup, kendi cinsiyet rollerimizde belirlediğimiz sınırları; göğüs bantları, erkek kıyafetleri, sakal, bıyık, teatral beden kullanımı kodları çalışmalarıyla kırıp o günü içimizden çıkan ‘erkek’ler olarak geçirmeye ne dersiniz? Katılımcı sayısının 10 kişi ile sınırlı tutulduğu bu çalışmaya dahil olmak için ece@ifistanbul.com adresine mail göndermeniz önemle rica olunur.

Okuma Atölyesi: Voltrans Trans Erkek İnsiyatifi

25 February 2011 - 25 February 2011 (19:00 - 20:30)
Tütün Deposu: Lüleci Hendek Caddesi Koltukçular Çıkmazı No.1 Tophane
Katılımcılar: Voltrans Trans Erkek İnsiyatifi Dil : Türkçe Okuyucuların ve dinleyicilerin sürekli yer ve kimlik değiştirdiği; tanımadığınız trans erkeklerin hikâyelerini okuyarak, dinleyerek onlarla özdeşim kurduğunuz çok renkli ve çok sesli bir paylaşım. Her bir hikâye her bir okuyucusuyla birlikte yeni bir ‘ses’e; her bir okuyucu ise her bir hikâye ile birlikte yeni bir kimliğe bürünerek yeni bir ‘bedene’ giriyor. Trans bir karakterin hayatı, davranışları ve hislerine dair yazdıkları hikayelerin; katılımcıların duygu, düşünce ve sesiyle dile getirebilmesine aynı zamanda bedensel anlatım gücüyle canlandırışına siz de katılabilir, anlamlandıramadığınız hayatların hikayelerini okuyarak siz de bir anlam katabilirsiniz. Çalışmanın katılımcı sayısı 25 kişi, başvurular için ece@ifistanbul.com’dan Ece Bulut’a ulaşablirsiniz.

Film Forward & Sundance ile Özel Çalışmaları Senaryo Yazım Paneli

26 February 2011 - 26 February 2011 (11:00 - 12:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Konuklar: Sundance Enstitüsü Danışmanları Bill Wheeler and Wesley Strick, Yazar ve Senarist Etgar Keret Dil : İngilizce (Türkçe Simultane Tercüme) Sundance programının ilk bölümünde, Sundance rehberleri ve senaryo yazarlarından Bill Wheeler ve Wesley Strick, İsrailli yazar, senarist, yönetmen ve Sundance rehberi Etgar Keret senaryo yazımı üzerine bir tartışma paneli yürütecek. İngilizce yapılan bu etkinlikte katılımcı sayısında sınırlama yoktur, ancak simultane tercüme imkanı 50 kişi içindir.

Sundance Enstitüsü: Sundance Lab’lerine Giriş

26 February 2011 - 26 February 2011 (13:00 - 14:00)
Festival Merkezi - Ana Salon
Konuklar : Alesia Weston, (Associate Director, Sundance Institute Feature Film Program, International) and Michelle Satter (Founding Director, Sundance Institute Feature Film Program) Dil : İngilizce (Türkçe Simultane Tercüme) Spotlight On Sundance’in bu bölümünde Alesia Weston ve Michelle Satter, Screenwriting, Directors Labs ve Future Film programları üzerine odaklanan Sundance Institute konulu bir sunum yapacaklar. Bir saatlik sunumun ardından 30 dakikalık bir soru cevap seansı olacak. İngilizce yapılan bu etkinlikte katılımcı sayısında sınırlama yoktur, ancak simultane tercüme imkanı 50 kişi içindir.

Sundance Case Study: Amreeka, Senaryodan Perdeye

26 February 2011 - 26 February 2011 (15:00 - 17:00)
The Hall-Ana Salon
Dil : İngilizce (Türkçe Simultane Tercüme) Çok ödüllü Amreeka filminin yönetmeni Cherien Dabis, ilk filminin senaryodan perdeye yolculuğunu bize aktarmak için case study ile karşımızda. Filistin ve Ürdün kökenli Amerikalı yönetmen, yapımcı ve senarist, 2009’un izlenmesi gereken 10 yönetmeni arasıdna gösterildi. Bu bölümde, 2010 yapımı filmi Amreeka üzerinden, Sundance Lab’de bir fikrin filme evrilmesini aktaracak. Colombia Üniversitesi mezunu yönetmen, filmini bir anne oğul hikayesi olduğu kadar işgal altında hayatı anlatan bir hikaye olarak da görüyor. Cherien Dabis, Sundace Lab deneyimlerini ve ilk filmini yapmakta olan bir yönetmen olamanın mutluluklarını ve zorluklarını kendi deneyimleri ile bizimle paylaşacak. İngilizce yapılan bu etkinlikte katılımcı sayısında sınırlama yoktur, ancak simultane tercüme imkanı 50 kişi içindir.

Altyazı Tartışıyor: W.R.: Organizmanın Sırları

26 February 2011 - 26 February 2011 (19:00 - 21:00)
The Hall Festival Merkezi-Ana Salon
Dil : Türkçe İzlediğimiz filmler ile yaşadığımız dünya arasındaki bağlara ayna tutmayı amaçlayan sinema dergisi Altyazı, 2009 yılında başlayan ve çok sevilen !f İstanbul Altyazı Tartışmaları serisine bu yıl Dusan Makavejev’in 1971 tarihli W.R.: Organizmanın Sırları filmiyle devam ediyor. Altyazı yazarlarının yanı sıra dinleyicilerin de katılımıyla gerçekleşecek tartışmanın, Wilhelm Reich’ın teorilerinden 68’le özdeşleşmiş politik filmlere, ‘orgazm terapisi’nden devrim ile cinsel enerji arasındaki ilişkiye, psikanalizden Makavejev’in diğer filmlerine kadar uzanan geniş bir gündemi olacak. !f İstanbul’da filmlerimizi programlarken tekrar tekrar ortaya çıkan konu ‘muhafazakarlık’ın kapitalizmi nasıl beslediği de filmin temel meselelerinden biri olarak ele alınacak. .

Sinemanın Geleceği: Bir !f Köşesi

02 March 2011 - 06 March 2011 (10:00 - 22:00)
AFM Cepa
Sinemanın geçirdiği değişimde, izleyici ve film arasındaki ilişki daha çift taraflı bir hale gelirken, !f Ankara’da izleyicileri de değişimdeki rollerini almalı diye düşündük. Festival merkezine yerleştireceğimiz bilgisayarlardan Kanadalı National Film Board’un ve Submarine Interactive’in yapımlarından Out My Window – Highrise, Capturing Reality, Water Life, Crash Course, This Land ve Collapsus adlı interaktif filmleri istediğiniz gibi yönlendirebilir ve izleyebilirsiniz.

Sundance Case Study: Amreeka, Senaryodan Perdeye

03 March 2011 - 03 March 2011 (15:30 - 17:30)
ILEF M.T.Ö Sinema Salonu
Dil : İngilizce (Türkçe Simultane Tercüme) Çok ödüllü Amreeka filminin yönetmeni Cherien Dabis, ilk filminin senaryodan perdeye yolculuğunu bize aktarmak için case study ile karşımızda. Filistin ve Ürdün kökenli Amerikalı yönetmen, yapımcı ve senarist, 2009’un izlenmesi gereken 10 yönetmeni arasıdna gösterildi. Bu bölümde, 2010 yapımı filmi Amreeka üzerinden, Sundance Lab’de bir fikrin filme evrilmesini aktaracak. Colombia Üniversitesi mezunu yönetmen, filmini bir anne oğul hikayesi olduğu kadar işgal altında hayatı anlatan bir hikaye olarak da görüyor. Cherien Dabis, Sundace Lab deneyimlerini ve ilk filmini yapmakta olan bir yönetmen olamanın mutluluklarını ve zorluklarını kendi deneyimleri ile bizimle paylaşacak.

!f Ankara’da ‘108’ Filmine Terso Okumalar

04 March 2011 - 04 March 2011 (13:30 - 17:30)
ILEF M.T.Ö Sinema Salonu
Yi yi: A One and a Two...’da çocuk, babasına “Sadece önünü görebilirim, arkadakini göremem. Böylece gerçeğin sadece yarısını bilirim, değil mi?” diye sorar. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Terso Okumalar da aynı soruyu soracak ve gerçeğin kalan yarısını görmeye, anlamaya çalışacak. !f Ankara ve Pembe Hayat Derneği işbirliğiyle yapılacak bu sohbette Renate Costa’nın Paraguay’daki askeri darbe sırasında eşcinsellerin yaşadıkları karabasanı anlattığı belgeseli 108’den yola çıkarak Türkiye’deki askeri darbelerin eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüellerin hayatlarını nasıl kararttığına tanık olacağız. Ve belki de yarısını bile bilmediğimiz hikayeleri onlardan dinleyeceğiz.


Çevrimdışı
 Profile bak Özel mesaj gönder  
 
 İleti başlığı: Re: iFiSTANBUL BAŞLADI
İletiTarih: 21 Şub 2011, 10:01 

Kayıt: 17 Ağu 2010, 03:39
İleti: 181
İf İstanbul'da görülmesi gereken 10 film

1-Siyah Kuğu (Black Swan) (2010) ‘2010 model Dövüş Kulübü’ olarak anılabilir. Birçok hakim türü ve formülü iç içe geçiren bir bale filmi adı altında özetlenebilir. “Bir Rüya İçin Ağıt” (“Requiem for a Dream”, 2000) ile dikkat çeken Darren Aronofsky’nin son büyük başarısı. Bazılarına göre yönetmenin kariyerinin en iyi filmi. Natalie Portman’ın ‘dönüşümsel’ performansını kolay kolay akıldan çıkaramayacaksınız, uyaralım!


2-İtiraflar (Kokuhaku / Confessions) (2010) “Fil” (“Elephant”, 2003) ile “Ölüm Oyunu”nu (“Battle Royale”, 2000) iç içe geçiren, bunların üzerine de “Rashomon”un (1950) hikaye yapısını ekleyen ‘şiddet meseleli bir gençlik filmi’. “Kamikaze Kızları” (“Shimotsuma monogatari”, 2004) adlı kült filmiyle tanıdığımız Tetsuya Nakashima, burada video klip estetiğinden farklı bir sinema dili çıkartırken, 120 dakikayı bulan süresi boyunca yoğun ilgi bekliyor ve asla izleyicisini kendisinden koparmıyor. Böylece adını 2. Japon Yeni Dalgası’nın unutulmazları arasına yazdırıyor.


3-22 Mayıs (22 Mei / 22nd of May) (2010) İntihar bombacılığı filmlerinin “Koş Lola Koş”u (“Lola Rentt”, 1998) olarak anılabilecek eser, 2008’de “Eski Davulcu” (“Ex-Drummer”) gibi özgün bir yalancı belgesel ile sinemaya giren Koen Mortier imzalı. Burada adeta bozucu bir hayalet filmine imza atan yönetmenin, ‘usta’ olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz.

diğer filmleri http://www.ensonhaber.com/galeri/if-ist ... -10-film/3 den bakabilirsiniz


Çevrimdışı
 Profile bak Özel mesaj gönder  
 
 İleti başlığı:
İletiTarih: 13 May 2011, 14:23 

Kayıt: 13 May 2011, 11:46
İleti: 7
thanks for share


Çevrimdışı
 Profile bak Özel mesaj gönder  
 
 İleti başlığı:
İletiTarih: 21 Haz 2011, 22:28 

Kayıt: 20 Haz 2011, 14:47
İleti: 5
ty for shareee


Çevrimdışı
 Profile bak Özel mesaj gönder  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
 
 1 sayfadan 1. sayfa [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]


 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

 

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git:  

cron
phpBB skin developed by: phpBB Headquarters
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group